srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Аустријско-српско друштво уз Србију на путу ка ЕУ

Влада Републике Србије – Преговарачки тим за вођење преговора са Еврoпском унијом, позвао је Аустријско-српско друштво (АСД) на свеобухватну сарадњу у процесу преговора о чланству Србије у ЕУ, саопштава ово Друштво.

austrijsko-srpsko-drustvo1

„Сарадња би подразумевала комуникацију са српском дијаспором у Аустрији и аустријским званичницима, организацију панел-дискусија и других стручних скупова, као и медијску промоцију и подршку активностима Владе Републике Србије у процесу приступних преговора“, наводи АСД у саопштењу.

АСД закључује да је позив Владе Србије, резултат њиховог успешног дугогодишњег рада.

„Само сложна српска заједница може да помогне Србији на важном путу у Европску унију. Позивам све представнике наших друштава, клубова и организација у Аустрији на сарадњу. Указано поверење показује да је Влада Србије у нама препознала поузданог и стручног партнера који може да допринесе процесу придруживања Србије у ЕУ“, истиче председник овог друштва Марко Стијаковић.

austrijsko-srpsko-drustvo

Заменик председника АСД Вофганг Рорбах истиче да, ако преговарачки тим Владе Србије постави теме преговора на широку основу, ако настави да укључује цивилно друштво и наше стручњаке који већ живе у  Европи, исходи преговора мораују бити успешни за Србију.

Check Also

Одржана онлине конференција: ТЕСЛА – ИКОНА ДИЈАСПОРЕ

Традиционална годишња конференција посвећена Николи Тесли, у организацији Теслине научне фондације (ТНФ) из Филаделфије ове …