srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Актуелно >>> Бејзбол репрезентација Србије у Чикагу

Бејзбол репрезентација Србије у Чикагу

Извор: РТС

Сенироска Бејзбол репрезентација Србије учествује на турниру „International Baseball Challengе“ са репрезентацијама Хрватске, Словачке и репрезентацијом „North America“ у Чикагу од 17. до 22. јула 2018.

Прву утакмицу наша репрезентација игра против репрезентације Словачке. Наши играчи имају прилику да покажу свој квалитет у земљи где је бејзбол спорт број један. То ће бити друго гостовање у Чикагу, после прошлогодишње турнеје која је тада била припрема за Европско првенство у Београду.

Тренер Момчило Којић повео је најбоље играче из Србије којима су се у Америци придружили Срби који живе и играју бејзбол широм САД-а, а који су одушевљени приликом да играју за национални тим.

„Веома смо узбуђени што је репезентација Србије позвана да учествује на овом такмичењу. Ово ће бити наша друга посета Сједињеним Америчким Државама, претходна је била прошлог лета. Наш тим ће стећи велико искуство јер су Сједињене Америчке Државе колевка светског бејзбола. Наш напредак је већ видљив јер је наш национални тим напредовао осам места у званичном „VBSC““ рангирању. Надамо се да ћемо представљати нашу земљу са поносом и сви се радујемо „2018 IBC-u „“,  изјавио је Милан Зонић, председник Бејзбол савеза Србије.

Утакмице се играју на Oil City Stadium (1700 119th St.Whiting, IN). Турнир је покренут и основан у сарадњи организације „IBC“ и Бејзбол савеза Србије.

Генерални конзулат Србије у Чикагу позива љубитеље бејзбола и све заинтересоване да овом приликом подрже репрезентацију Србије.

 

Check Also

Отворена Српска кућа у Подгорици

Извор: РТС На државни празник земље матице у Подгорици је свечано отворен Српски информативно-културни центар …