srlaten

Дани дијаспоре у Неготину

Манифестација „Дани дијаспоре“ у организацији Удружења „Дијаспора Источне Србије“ одржана је  у присуству бројних Крајинаца на привременом раду у иностранству, представника Канцеларије за  сарадњу с дијаспором Владе Републике Србије, руководства Општине Неготин и гостију из суседних општина.

„Основна улога Удружења је повезивање матице и дијаспоре, а ја верујем да ће ова манифестација постати традиционална, с обзиром на велики број наших грађана који живе и раде у иностранству“ – поручио је Боривоје Крекуловић, председник Удружења „Дијаспора Источне Србије“.

Мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин истакао је да је жеља локалне управе да понуди најповољније могућности за инвеститоре и помогне реализацију њихових идеја, у циљу развоја општине. Он је рекао да су спремни за улагања и велике пројекте, само су потребни инвеститори. На решавању проблема лоше инфраструктуре убрзано се ради.

Вукман Кривокућа, помоћник директора Канцеларије, сектор за економску сарадњу и локално повезивање с дијаспором и Србима у региону нагласио је да је економска сарадња са дијаспором огроман потенцијал за Србију, али нажалост недовољно искоришћен.

Одржана је и презентација пројеката за потенцијалне инвеститоре, за територију источне Србије. Дунав је такође означен као велики туристички и привредни потенцијал овог краја.

Check Also

Конкурс за доделу крупне стоке повратницима у БиХ

Центар за подршку повратницима у Унско-сански кантон БиХ, који је добио средства од Управе за …