srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Актуелно >>> Дани Србије и српске културе у Паризу

Дани Србије и српске културе у Паризу

Извор: РТС

Дани Србије и српске културе у Паризу одржаће се од 22. јуна до 16. јула. низом манифестација које ће окупити наше бројне уметнике и културне посленике.

Престоница Француске шеснаести пут за редом домаћин је традиционалне манифестације Дани српске културе у Паризу, у организацији Скупштинe дијаспоре Срба у Француској и асоцијацијe“Балкан омнибус“.

Свечано отварање одpжаће се 22. јуна у Сали општине Сурен- Париз са почетком у 20 часова концертима уметничке музике. Наступиће пијанисти Јенисеј и Никита Рамић, Етно Џез квартет Петра Гојковића са Ниом Недељковић познатијом као Мадам Пиано. Посетиоци првог дана манифестације такође ће бити у прилици да виде изложбу и документарни филм о Милутину Миланковићу.

У главном граду Француске ће бити представљени бројни културни догађаји из Србије, као и економски потенцијал наше земље уз традиционалну изложбу српске хране и пића, рукотворина.

Манифестација се одржава под покровитељством Министарства спољних послова Републике Србије – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

Check Also

Кошаркашко европско првенство српске дијаспоре у Италији

Извор: Савез Срба у Италији У Италији ће се од 31. маја до 1. јуна …