srlaten

Дани Србије и српске културе у Паризу

У периоду од 01. до 04. јуна 2013. године, Растко Јанковић, помоћник директора Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, боравио је у Паризу, поводом одржавања манифестације „Дани српске културе у Паризу“.

Том приликом , у резиденцији Амбасаде Републике Србије у Паризу, уз присуство многобројних званица, отворио је манифестацију „Дани Србије и српске културе у Паризу“, присуствовао концерту виолинисте Ивана Кундичевића и пијанисткиње Татјане Вратонић, групе „Банда шљивовица“, наступима етно групе „Прело“ и ансамбла „Свилен конац“ као и извођењу представе „Мали брачни злочин“ Народног позоришта из Београда.

Поред учешћа на овој манифестацији, помоћник директора Растко Јанковић и делегација Владе РС, имали су састанке састанке са представницима Културног центра у Паризу и саветником за информисање Микијем Ћировским; представницима Скупштине дијаспоре у Француској – Милисавом Алексићем, Петром Гојковићем и члановима Одбора за културу, представницима СПЦ у храму Свети Сава.

Делегацију су чинили, поред Растка Јовановића, Предраг Перуничић, државни секретар Министарства омладине и спорта, Весна Ремовић, саветник у Министарству културе и информисања и олимпијке Милица Мандић и Ивана Максимовић.

Манифестација “Дани српске културе у Паризу” ће трајати месец дана.

Check Also

Повезивање институција у кампањи заштите имовинских права Срба у Федерацији

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон и помоћница директора …