srlaten

Канцеларија на Сајму књига

Канцеларија Владе Србије за дијаспору и Србе у региону представила је 35 аутора из дијспоре и региона на недавно одржаном Сајму књига.

 58-sajam-knjigaПоред наших писаца из дијаспоре и окружења и промоције њихових књига, представљене су и српске новине и часописи који излазе у расејању, као и рад клубова и удружења. Првог дана представљена је уметничка мапа српских манастира из едиције Српске мапе. Рађене су као уникатни рад са корицама од ораховог дрвета и коже, на српском, енглеском, руском и немачком језику.

Град Ниш је представио еминентне књижевнике из земље и иностранства, али и активности и пројекте локалне канцеларије за дијаспору.

Штанд Канцеларије обишли су гости из Цириха, Беча, Румуније, Швајцарске и Француске. У оквиру школског дана, приређен је програм за децу на коме је Љубивоје Ршумовић читао своју поезију, уз наступ дечјег хора и представљање дечјих издања.

Штанд Канцеларије био је крцат гостима из дијаспоре на промоцији Алманаха Вечити рам у издању Уметничког удружења „Милутин Алемпијевић“ из Франкфурта на Мајни. Такође, представљен је Издавачки центар Срба у Македонији, књига поезије „Наискап“ Јелене Ћирић из Прага, као и роман „Лујка из римске ледаре“ Николе Мамуле из Италије.

Посетиоци су могли да гледају видео презентације о очувању културе и традиције српског народа у Немачкој. Светлана Матић из Беча промовисала је своју књигу „Игра“. Снежана Писарић Милић написала је биографију о холивудском глумцу српског порекла „Лазар, од салаша до Холивуда“. Са компакт диска чуо се глас глумца Жарка Лаушевића који је читао стихове љубавне поезије Иванке Радмановић.

Check Also

Почеле са радом 4 нове допунске школе српског језика на Малти

У суботу и недељу, 16. и 17. oктобра, одржани су први часови у оквиру пројекта …