srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Вести >>> Књижевни сусрети у Канцеларији за дијаспору

Књижевни сусрети у Канцеларији за дијаспору

Милица Јефтимијевић Лилић ( Извор: Анзапоезија )

Промоција књига поезије Милице Јефтимијевић Лилић „Мистерија љубави“, „Жубор ума“, „Мозаикот на создателат“ биће вечерас (17. јануара) у 19 часова у свечаној сали Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Владе Републике Србије, Београд, ул. Васе Чарапића бр. 20.

Милица Јефтимијевић Лилић пише поезију на немачком, италијанском и македноском језику, а посетиоци промоције моћи ће да се упознају са њеним преведеним делима. Милица је потпредседница Удружења књижевника Србије.

На промоцији ће, поред ауторке, говорити и професорка др Бојана Стојановић Пантовић, уметник Зафир Хаџиманов, публициста и књижевник Владан Ракић, књижевница Славица Мастикоса и песникиње Јевросима Ристивић, Фатима Сибила Горенсенски и Биљана Тасић. Госте ће забављати певачица Милена Роквић и Карло Албанезе на гитари. Програм води драматург и новинарка Драгана Лилић.

Књижевни сусрети биће уприличени сваког четвртка од 19 часова у свечаној сали Канцеларије за дијаспору. Песник Владан Ракић промовисаће своју поезију „Нити првине“ и „Старе туге, нове страсти“ 24. јануара. Недељу дана касније, 31. јануара, љубитељи књижевности упознаће се са „Причама из Пете београдске гимназије“ и „Војничким причама“ писца Градимира Ђуровића.

Check Also

Обележавање 10 година рада Српске школе ,,Свети Сава“ у Јоханесбургу

U subotu 30. novembra 2019. godine, u sali hrama Sv. apostola Tome u Johanesburgu, Srpska …