srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Актуелно >>> Конкурси за суфинансирање пројеката

Конкурси за суфинансирање пројеката

Република Србија, Министарство спољних послова, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону,  расписује конкурсе за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону (1) и матичне државе и дијаспоре (2). Конкурси су отворени до 26. новембра 2015. године.

MSP-Uprava-Logo1022x371px

РЕГИОН

Текст Конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону преузмите ОВДЕ.

Смернице за подносиоце предлога пројеката за организације из региона преузмите ОВДЕ.

ДИЈАСПОРА

Текст Конкурса за за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре преузмите ОВДЕ.

Смернице за подносиоце предлога пројеката за организације из дијаспоре преузмите ОВДЕ.

Предмет оба конкурса је суфинансирање пројеката који имају за циљ: 1) употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћириличког писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета; 2) унапређење економске сарадње Републике Србије и дијаспоре.

Право учешћа на конкурсу имају: 1) организације у дијаспори, и 2) невладине организације чије је седиште у Републици Србији.

Право учешћа на конкурсу немају: 1) директни или индиректни корисници буџетских средстава, 2) појединци, и 3) привредни субјекти.

 Подносиоци пројеката обавезно треба достављају следећу докуменетацију:

  1. Попуњен Образац 1 – за пријаву на конкурс за суфинансирање пројеката
  2. Попуњен Образац 2 – за писање предлога пројекта;
  3. Предлог буџета пројекта –  припремљен на Обрасцу 3 – предлога буџета пројекта;
  4. Изјава о непостојању сукоба интереса и веродостојности података у обрасцима за пријаву – оверена и потписана од стране овлашћеног лица у организацији која је подносилац пројекта (налази се у оквиру Обрасца 2);
  5. Решење о упису у регистар организација, као доказ да је организација регистрована у складу са прописима државе у којој делује; организације регистроване ван територије Републике Србије потребно је да доставе Решење преведено на српски језик код овлашћеног судског тумача за српски језик.

Пожељна пратећа документација: Протокол или уговор о партнерству у случају партнерства више удружења, који јасно дефинише улоге и одговорности сваког партнера и писма препоруке

Организације која се пријављују на Конкурс могу аплицирати само са једним пројектним предлогом на једном конкурсу.

 

 

Check Also

Затворени сви гранични прелази за путнички саобраћај

Сви гранични прелази за путнике у друмском, железничком, ваздушном и водном саобраћају у Републици Србији затворени …