Home >>> Vesti >>> Dijaspora Srbije >>> Austrijsko-srpsko društvo uz Srbiju na putu ka EU

Austrijsko-srpsko društvo uz Srbiju na putu ka EU

Vlada Republike Srbije – Pregovarački tim za vođenje pregovora sa Evropskom unijom, pozvao je Austrijsko-srpsko društvo (ASD) na sveobuhvatnu saradnju u procesu pregovora o članstvu Srbije u EU, saopštava ovo Društvo.

austrijsko-srpsko-drustvo1

„Saradnja bi podrazumevala komunikaciju sa srpskom dijasporom u Austriji i austrijskim zvaničnicima, organizaciju panel-diskusija i drugih stručnih skupova, kao i medijsku promociju i podršku aktivnostima Vlade Republike Srbije u procesu pristupnih pregovora“, navodi ASD u saopštenju.

ASD zaključuje da je poziv Vlade Srbije, rezultat njihovog uspešnog dugogodišnjeg rada.

„Samo složna srpska zajednica može da pomogne Srbiji na važnom putu u Evropsku uniju. Pozivam sve predstavnike naših društava, klubova i organizacija u Austriji na saradnju. Ukazano poverenje pokazuje da je Vlada Srbije u nama prepoznala pouzdanog i stručnog partnera koji može da doprinese procesu pridruživanja Srbije u EU“, ističe predsednik ovog društva Marko Stijaković.

austrijsko-srpsko-drustvo

Zamenik predsednika ASD Vofgang Rorbah ističe da, ako pregovarački tim Vlade Srbije postavi teme pregovora na široku osnovu, ako nastavi da uključuje civilno društvo i naše stručnjake koji već žive u Evropi, ishodi pregovora morauju biti uspešni za Srbiju.

Check Also

Neviđena Srbija u Beču

Izvor: RTS Bečki odbor Prosvjete je 1. decembra u prostoru crkve Vaskrsenja Hristovog u Beču …