Home >>> Aktuelno >>> Dečija smotra srpskog folklora Švajcarske

Dečija smotra srpskog folklora Švajcarske

U Dietikonu kod Ciriha, 4. novembra, održana je dvadeseta Dečija smotra srpskog folklora Švajcarske, u organizaciji Saveza srpskog folklora Švajcarske.

Manifestaciju je otvorila dr Snežana Janković, ambasador Republike Srbije u Bernu, koja je uputila čestitke organizatorima, povodom jubileja i izrazila zahvalnost deci, roditeljima i organizatorima koji, daleko od svoje zemlje, neguju tradicionalne vrednosti i promovišu srpsku kulturu. Takođe, skupu su se obratili i prisutne pozdravili: Nenad Milenković, predsednik Saveza srpskog folklora Švajcarske, Branimir Petković, sveštenik SPC u Cirihu i Zvonko Jovanović, predsednik Srpskog kulturnog saveza Švajcarske.

Priredbi je prisustvovalo oko 2000 učesnika i gostiju, a u samom takmičarskom delu programa nastupilo je 11 ansambala. Titulu pobednika smotre poneo je FMD ,,Izvor“ iz Sent Galena. U revijalnom delu, nastupili su najmlađi folkloraši ,,Nikole Tesle“ iz Lucerna, ,,ANI Abrašević – CH“ iz Vetingena, ,,Zavičaja“ iz Vintertura i ,,Kola“ iz Badena. Neposredni domaćini ovogodišnje smotre bili su članovi KUD ,,Nikola Tesla“ iz Lucerna.

Check Also

Svečano zatvoren ,,Mesec srpske kulture u Mađarskoj“

Manifestacija ,,Mesec srpske kulture u Mađarskoj“, koju je ove godine po deveti put organizovao Kulturni …