Home >>> Vesti >>> Dijaspora Srbije >>> Dokumentarac o Beogradu u Inzbruku

Dokumentarac o Beogradu u Inzbruku

Austrijska premijera filma „Beograd – sa Borisom Malagurskim“ održana je u četvrtak, 10. aprila 2014. godine, u Metropol bioskopu u Inzbruku u organizaciji Srpske pravoslavne omladine Inzbruk – SPO(J)I i Zajednice Srba Tirol. Srpsko-kanadski reditelj Boris Malagurski je posle filma odgovarao na pitanja publike.

malagurski

Boris Malagurski je pozdravio publiku tako što je pročitao pripremljen govor na nemačkom, iako ne govori taj jezik. Austrijsku premijeru prvog dugometražnog dokumentarnog filma o Beogradu pod nazivom „Beograd – sa Borisom Malagurskim“, u Inzbruku, otvorio je Vladimir Vlajić u ime Srpske pravoslavne omladine Inzbruk – SPO(J)I i Zajednice Srba Tirol.

U publici su bili Gerhard Fric, predsedavajući gradskog saveta Inzbruka, Olivera Starčević, konzul Srbije u Austriji sa sedištem u Salcburgu, Gerda Špringer, članica Skupštine grada Inzbruka, Đuja Tešanović, članica Skupštine grada Salcburga i mnogi drugi.

U prvom dugometražnom dokumentarnom filmu o Beogradu Boris Malagurski prikazuje svetu novu svetsku destinaciju – Beograd, kao privlačnu evropsku metropolu, otvorenog duha i bogate kulture, slobodarske istorije, uzburkane sadašnjosti i perspektivne budućnosti, koja prihvata svakog svog posetioca. Film je dosad prikazan u Beogradu, Stokholmu, Torontu, Južnoafričkoj Republici i u Berlinu.

Check Also

Druga donacija danskih lekara kolegama u Srbiji

Svojom drugom donatorskom akcijom u ovoj godini, ugledni srpski lekari u Danskoj, deo naše veoma …