Izložba „Primenjena nostalgija“ otvorena u Beču

Izvor: Ministarstvo za evropske integracije

U Beču, glavnom gradu Austrije, otvorena je petnaesta po redu izložba fotografija „Primenjena nostalgija Srbija – Austrija“, čiji su autori Magdalena Miljkov i Kristofer Mavrič.

Otvarajući izložbu, pomoćnik ministra za evropske integracije Tamara Delić naglasila je da je saradnja u oblasti javne diplomatije samo deo šire slike dobrih odnosa Srbije i Austrije tokom šestomesečnog predsedavanja Evropskoj uniji i da ova zemlja predano vodi deo predsedavanja u vezi sa procesom pregovora o članstvu Srbije u EU. Osvrnula se i na činjenicu da je ovaj projekat kulturne saradnje jedan od retkih koji traje već dvanaest godina i koji je pružio priliku da trideset fotografa iskaže svoje umetničko viđenje evropskih prestonica. Posebno je zahvalila kolegama iz Austrijske federalne kancelarije, austrijskog Ministarstva za Evropu, integraciju i spoljne poslove i Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu, kao i Ministarstvu spoljnih poslova Srbije na pomoći prilikom organizacije događaja.

Check Also

„Strujno kolo“ za Teslin rođendan

Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju sa …