Home >>> Aktuelno >>> Ministar Dačić na otvaranju autoputa Banjaluka – Doboj

Ministar Dačić na otvaranju autoputa Banjaluka – Doboj

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić prisustvovao je svečanom otvaranju i puštanju u saobraćaj preostale deonice autoputa „9. januar“ koji povezuje Banjaluku i Doboj.

Ministar Dačić koji je ceremoniji prisustvovao kao izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića izrazio je zadovoljstvo što prisustvuje ovoj svečanosti i istakao da je u autoput „9. januar“ veoma značajan infrastrukturni projekat.

Šef srpske diplomatije naglasio je da Srbija kao garant Dejtonskog sporazuma, podržava dogovore koje postignu dva entiteta i tri konstitutivna naroda, kao i da smo protiv nametanja rešenja koja nisu plod konsenzusa.

„Srbija je garant Dejtonskog sporazuma, mi se ne mešamo u to za koga treba da glasate, ali ono u šta se mešamo, i to ne samo da pomažemo nego i maksimalno garantujemo, to je opstanak Republike Srpske i prava srpskog naroda ovde na ovom području“, poručio je ministar.

PPV i MSP Ivica Dačić, izaslanik Predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izrazio je zadovoljstvo  prisustvom svečanosti otvaranja deonice auto-puta i završetka auto-puta „9. januar“.

– Ja sam ovde kao ministar inostranih poslova, ali ovo nisu inostrani već naši, unutrašnji poslovi unutar srpskog naroda – rekao je Dačić.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i brojne ugledne zvanice.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je danas dobar i srećan dan za čitavu Republiku Srpsku.

– Od početka sam bio uključen u čitavu priču o izgradnji auto-puta „9. januar“. Danas otvaramo auto-put za sadašnje i buduće generacije. Naša generacija bi bila srećnija da su naši preci to uradili, ali okolnosti nisu dozvolile – rekao je Dodik.

izvor: mfa.rs, rtrs.tv

 

Check Also

Održan drugi Sabor srpske omladine Evrope – „Brojanica“ u Italiji

U subotu 1. juna 2019. godine, Unija za sport i kulturu “Vidovdan“ Trentino-Dolomiti organizovala je …