Potpisan sporazum o priznavanju vozačkih dozvola sa UAE

Stefanović i Al Nahjan stavili su potpis na Memorandum o razumevanju između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova UAE u vezi sa uzajamnim priznavanjem vozačkih dozvola. Takođe, potpisan je i Memorandum u vezi saradnje u domenu bezbednosti i borbe protiv terorizma dva ministarstva policije.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović potpisao je u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulahom bin Zajed Al Nahjanom dva memoranduma o razumevanju koji će unaprediti saradnju dveju država.

Stefanović i Al Nahjan stavili su potpis na Memorandum o razumevanju između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova UAE u vezi sa uzajamnim priznavanjem vozačkih dozvola.  Takođe, potpisan je i Memorandum u vezi saradnje u domenu bezbednosti i borbe protiv terorizma dva ministarstva policije.

Zahvaljujući sporazumu o priznavanju vozačkih dozvola državljani R Srbije, koji imaju regulisan privremeni ili stalni boravak u UAE mogu da izvrše zamenu srpske vozačke dozvole za vozačku dozvolu UAE, bez obaveze polaganja teorijskog ili praktičnog ispita. Memorandum stupa na snagu 30 dana od dana potpisivanja.

Memorandum o saradnji u domenu bezbednosti omogućiće bližu saradnju dve policije u borbi protiv svih vidova kriminala, a posebno protiv terorizma. Ovaj sporazum posebno je važan imajući u vidu terorističke pretnje sa kojima se suočavaju mnoge zemlje širom sveta.

Check Also

Donacija Srbije Srpskoj – pomoć u borbi protiv virusa Covid19

izvor: srbija.gov.rs Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas, zajedno sa potpredsednicom Vlade i …