Home >>> Aktuelno >>> Skupština Prosvjete u Cirihu

Skupština Prosvjete u Cirihu

Izvor: RTS

U petak 29. juna u Svetouspenskom Hramu u Cirihu održana je informativna skupština SPKD „Prosvjeta“.

Program je otvorila mlada pijanistkinja Sara Dimitrijević a zatim su mlade članice „Bogorodičnog hora“ otpevale nekoliko duhovnih pesama.

Predsednik SPKD „Prosvjeta“ dr Čedomir Papović pozdravio je prisutne a potom zamolio Oca dr Miroslava Simjonovića da blagoslovi skup. Prva tačka dnevnog reda bila je izveštaj o dosadašnjim aktivnostima, zatim najava predstojećih dođaja kao i saradnja sa mnogim našim udruženjima koji imaju iste interesne sfere.

Predsednik SPKD „Prosvjeta“ dr Čedomir Papović najavio je mnoga predavanja naših eminentnih profesora. Najavljene su i „Večeri prijatelja umetnosti“ i još puno toga a sve u cilju očuvanja kulturne baštine.

Pod tačkom razno predložena je i saradnja sa dopunskom srpskom školom. Magistar Živko Marković, govorio je na temu nove knjige, čiji se tomovi još uvek rade a koji govore o studentima i stogodišnjici završetka prvog srpskog rata.

Tema je mnoge posetioce kao i članove uprave vrlo zainteresovala tako da se posle letnje pauze očekuju prva predavanja mr Živka Markovića. Sledeći sastanak SPKD Prosvjete održaće se početkom septembra.

Check Also

Susret Dačića sa Zanijerom

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić susreo se 07. septembra 2018. …