Home >>> Aktuelno >>> Skupština Prosvjete u Cirihu

Skupština Prosvjete u Cirihu

Izvor: RTS

U petak 29. juna u Svetouspenskom Hramu u Cirihu održana je informativna skupština SPKD „Prosvjeta“.

Program je otvorila mlada pijanistkinja Sara Dimitrijević a zatim su mlade članice „Bogorodičnog hora“ otpevale nekoliko duhovnih pesama.

Predsednik SPKD „Prosvjeta“ dr Čedomir Papović pozdravio je prisutne a potom zamolio Oca dr Miroslava Simjonovića da blagoslovi skup. Prva tačka dnevnog reda bila je izveštaj o dosadašnjim aktivnostima, zatim najava predstojećih dođaja kao i saradnja sa mnogim našim udruženjima koji imaju iste interesne sfere.

Predsednik SPKD „Prosvjeta“ dr Čedomir Papović najavio je mnoga predavanja naših eminentnih profesora. Najavljene su i „Večeri prijatelja umetnosti“ i još puno toga a sve u cilju očuvanja kulturne baštine.

Pod tačkom razno predložena je i saradnja sa dopunskom srpskom školom. Magistar Živko Marković, govorio je na temu nove knjige, čiji se tomovi još uvek rade a koji govore o studentima i stogodišnjici završetka prvog srpskog rata.

Tema je mnoge posetioce kao i članove uprave vrlo zainteresovala tako da se posle letnje pauze očekuju prva predavanja mr Živka Markovića. Sledeći sastanak SPKD Prosvjete održaće se početkom septembra.

Check Also

Raspisan Кonkurs za programe u Кulturnom centru Srbije u Parizu

Izvor: Ministarstvo kulture i informisanja Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je Konkurs za predlaganje programa/projekata u oblasti …