Home >>> Vesti >>> Kancelarija >>> Srbi od Sarajevskog atentata do Haškog suda

Srbi od Sarajevskog atentata do Haškog suda

Udruženje Srba iz Hrvatske organizovalo je naučni skup „Srpski narod od Sarajevskog atentata do Haškog tribunala“, pod pokroviteljstvom Kancelarije Vlade Srbije za dijasporu i Srbe u regionu. Na skupu je izloženo 22 referata koji će biti objavljeni u „Zborniku radova“.

Razmatrane su tri teme: Geneza stradanja srpskog naroda, Posledice stradanja i progona srpskog naroda i Moguća rešenja nastalih problema . Posebno je skrenuta pažnja na sve žešće nasrtaje raznih falsifikata koji se nameću preko medija i opasno ugrožavaju srpski nacionalni identitet.

Na skupu su učestvovali Nikola Žutić sa Instituta za savremenu istoriju, Milojko Budimir, generalni sekretar Asocijacije izbegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvratske, Miroslav Svirčević sa Balkanološkog instituta, Momčilo Diklić s Instituta za evropske studije, Gojko Malović iz Arhiva Jugoslavije, Momčilo Subotić s Instituta za savremenu istoriju, akademik Veselin Đuretić, Dušica Bojić, Radovan Pilipović, Milisav Sekulić, Momčilo Vuksanović iz Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore, Milan Igrutinović i Gordana Živković iz Instituta za evropske studije i drugi.

Check Also

Srbija će podržavati srpski narod u Crnoj Gori

izvor: predsednik.rs Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti, nakon susreta sa Njegovom svetošću …