Home >>> Aktuelno >>> Srpski narod jedan i nedeljiv

Srpski narod jedan i nedeljiv

Izvor: Vlada Republike Srbije

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević prisustvovao je danas obeležavanju 75-godišnjice Bitke na Kozari, koju su u Nacionalnom parku „Mrakovica“ kod Prijedora u Republici Srpskoj zajednički organizovale Vlade Republike Srbije i Republike Srpske.

Svečanosti su, pored ministra Đorđevića, prisustvovali predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović i brojni gosti.

Đorđević je rekao da mu je čast da prisustvuje ovom skupu u svojstvu izaslanika predsednika i Vlade Republike Srbije.

On je, podsetivši na to da su na ovim stratištima, zajedno sa borcima, streljane i bacane u jame nevine žrtve, poručio da Kozara nikada neće biti pokorena.

Dodik je rekao da je stradanje naroda Kozare organizovano s ciljem njegovog nestanka, kao i da je ubijanje Srba bilo istinski projekat NDH, plan koji je realizovan već sa Pagom i Jadovnom, pri čemu su Srbi bili žrtve Hrvata i muslimana koji su podržali HDH.

Dodik je naveo da ne postoje „bosanski“, „hrvatski“ ili „srbijanski“ Srbi, kako to neki pokušavaju da predstave, već da su svi Srbi jedan, jedinstven narod.

Parastos žrtvama služen je kod Spomen-krsta, a nakon toga položeni su venci kod Centralnog spomenika.

Vence su položili predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, izaslanik predsednika i Vlade Srbije, ministar Zoran Đorđević, delegacija Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske, Predsedništva BiH, kao i predstavnici boračkih organizacija.

 

Check Also

Raspisan Кonkurs za programe u Кulturnom centru Srbije u Parizu

Izvor: Ministarstvo kulture i informisanja Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je Konkurs za predlaganje programa/projekata u oblasti …