Udruženje srpskih privrednika Švajcarske priprema EXPO 2018.

izvor: dijaspora.rts.rs

Udruženje srpskih privrednika Švajcarske već godinama nastoji da kroz saradnju sa našim i stranim privrednicima poboljša razvoj privrede i na taj način omogući bolju međusobnu komunikaciju između država, a dokaz za to su privredni sajmovi koje pomenuto udruženje već nekoliko godina za redom organizuje. Početkom juna, ponovo u gradskoj Hali Dietikon pored Ciriha održaće se Samit poslovne dijaspore – EXPO 2018.

 

U subotu 21. aprila 2018. godine u hotelu Kristal, u Sevenu, Udruženje srpskih privrednika Švajcarske održalo je prezentaciju novog koncepta Samita poslovne dijaspore EXPO 2018. Ovoj prezentaciji prisustvovao je generalni konzul Republike Srbije  Zoran Jeremić, članovi Udruženja i gosti.

Prisutne je pozdravio predsednik Udruženja Stojan Stevanović, rekavši da se puno radilo na novom konceptu, da je veliko interesovanje za ovogodišnji sajam i da će i ove kao i prethodne dve godine biti zvaničnika kako Vlade Republike Srbije tako i Vlade Republike Srpske, predsednik PKS i predstavnici švajcarskih organizacija i fondova koji će doći da posete ovogodišnji sajam i uzmu učešće na ekonomskom forumu.

Nakon toga su prezentaciju vodili potpredsednica Udruženja Rada Spasojević i sekretar Ivan Avramović, počevši od samog početka, nastajanja Udruženja pa do danas. Kratkim istorijatom prisutne su uveli u inovacije rada Uruženja. Najnovije u samom konceptu je modernizacija i digitalizacija samog Udruženja, što omogućava bolju komunikaciju i statistiku Udruženja.

Ove godine na Samitu poslovne dijaspore glavne tačke su: Ekonomski forum, EXPO i Transfer znanja.

Na ekonomskom forumu će biti reči o bilateralnim i trgovinskim odnosima između dijaspore i matice, referati iz IT sektora i predstavljanje raznih projekata iz matice. U okviru EXPO-a je sajam gde će se predstaviti privrednici sa svojim firmama i proizvodima iz matice i dijaspore. Izlagačke teme će biti turizam i zdravstveni turizam, IT oblast, proizvodnja i trgovina i građevinarstvo.

 

 

Check Also

„Strujno kolo“ za Teslin rođendan

Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju sa …