Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Direktor Gujon sa francuskim parlamentarcima u Beogradu
04.09.2023   
MATICA   DIREKTOR   

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu sastao se danas u Beogradu sa predstavnicima Grupe prijateljstva sa Srbijom u francuskom parlamentu koju predvodi Jael Menaš. Direktor Uprave ugostio je francusku delegaciju u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije. 

 

U otvorenom i sadržajnom razgovoru s francuskim parlamentarcima Gujon je istakao da je naišao na veliko razumevanje po raznim pitanjima a naročito povodom položaja Srba u regionu ali i na KiM.

 

"Potrudio sam se da poslanicima iz Francuske detaljno približim poziciju Srbije i položaj Srba u južnoj srpskoj pokrajini. Nakon razgovora s njima, još jednom sam dobio potvrdu da Zapad nije monolitan u stavovima kao što nam se ponekad čini, već raznolik i da treba da se bez kolebanja obratimo svim predstavnicima javne politike i medija koji imaju uticaj na tamošnju javnost." - napisao je direktor Uprave na svojim društvenim mrežama. 

 

Francuska skupštinska delegacija boravi prvi put u Beogradu i tokom planiranog višednevnog boravka u Srbiji razgovaraće sa brojnim predstavnicima srpskih političkih i društvenih institucija. 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj