Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Gujon poručio Krajišnicima: Srbija je bogatija s vama
10.11.2023   
MATICA   REGION   DIREKTOR   

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon otvorio je večeras manifestaciju Saveza krajiških udruženja u u Futogu pred više od 300 gostiju, predstavnika i članova krajiških udruženja u Vojvodini.

 

Gujon je Krajišnicima poručio da je Srbija s njima bogatija toliko koliko su siromašniji oni koji ih nisu želeli za komšije. 

 

„Posebno mi je drago što sam večeras s vama jer znam da mnogi od vas koji su našli svoj dom u Novom Sadu, Vojvodini, Beogradu ili centralnoj Srbiji, došli su iz Krajine, iz mnogih mesta gde, nažalost, niste mogli da ostanete. I Srbija je s vama bogatija, vašom kuluturom i tradicijom, običajima i folklorom. Srbija je bogatija osmesima vaše dece i unuka koji ovde odrastaju“, rekao je Gujon.

 

Nema mesta u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH gde žive Srbi, dodao je Gujon, a da  Srbija nije uložila prethodnih 11 godina u vrtić, školu ili dom kulture.

 

Savez krajiških udruženja osnovan je 2016. godine s ciljem da neguje običaje, kulturu i tradiciju, kao i humanitarni rad. Okuplja 23 udruženja iz Vojvodine

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj