Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Manifestacija „Srpski mesec u Velikoj Britaniji“: Nacionalna kultura, muzika i folklor biće predstavljeni u 10 gradova
29.01.2024   
DIJASPORA   

Tradicionalna manifestacija "Srpski mesec u Velikoj Britaniji", u organizaciji Okruglog stola Velike Britanije, održava se od danas do 9. marta, uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Uprave za saradnju s dijasporom, uz učešće mnogobrojnih srpskih organizacija i pojedinaca, saopštili su organizatori.

 

Kao i do sada, glavni cilj ove manifestacije, koja se održava po 16. put,  je promocija naše kulturne baštine, srpskog jezika, kulture i umetnosti, kao i povezivanje i stvaranja mostova kulture između britanskog i srpskog naroda.

 

Ovogodišnji program obuhvata 36 događaja koji će biti održani u 10 gradova – Londonu, Bedfordu, Birmingemu, Bradfordu, Korbiju, Halifaksu, Lesteru, Piterboru, Tanbridž Velsu i Vordingu – uživo i virtuelno, kako bi bili dostupniji sve brojnijoj publici.

 

Ovogodišnji tematski sadržaj kataloga Srpskog meseca je „Srpska kultura: muzika i folklor“. Katalog, kao jedan od retkih pisanih dokumenata o našoj zajednici, predstavlja članke o istoriji i tokovima razvoja naše dijaspore kroz muziku i folklor širom Velike Britanije.

 

Ovim putem je predstavljen širok dijapazon srpske zajednice, ukazujući na najznamenitije i najaktivnije predstavnike, uključujući i članove mlađe generacije, koja je odrasla u Velikoj Britaniji, o tome kako oni doživljavaju svoje srpsko poreklo.

 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj