Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Arno Gujon razgovarao sa poslanicom Bundestaga o dešavanjima na KiM i u regionu
28.03.2024   
DIREKTOR   

Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, primio je danas poslanicu nemačkog Bundestaga Žaklin Nastić i razgovarao s njom o situaciji na Kosovu i Metohiji i u regionu.

 

„Ustanovili smo da u političkom i medijskom diskursu u Nemačkoj nema mnogo objektivnosti o Srbiji i situaciji na Kosovu i Metohiji. Zato sam iskoristio priliku da predstavim poslednje događaje na KiM i u regionu kao i poziciju Srbije po tim pitanjima“, istakao je Gujon nakon sastanka.

 

On je dodao da želja nemačke poslanice da sasluša srpske argumente, njena otvorenost i iskren pristup, ulivaju nadu da će na najbolji mogući način preneti ove poruke nemačkoj javnosti.

 

„U vreme kad malo objektivnih vesti dopre do šire inostrane javnosti treba iskoristi svaku šansu da predstavimo naše stavove. To je odgovornost ali i obaveza svakog političkog aktera u Srbiji“, zaključio je Gujon.

 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj