Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Gujon: Podržavamo ekonomski i kulturni opstanak Srba u Federaciji BiH
03.04.2024   
REGION   DIREKTOR   

Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, primio je danas Nemanju Davidovića, savetnika predsednika Republike Srpske i predsedavajućeg Opštinskog veća Bosanskog Petrovca, s kojim je razgovarao o položaju Srba u Federaciji BiH.

 

Gujon je nakon sastanka preneo da Uprava kroz finansiranje projekata pomaže najugroženijim srpskim porodicama u Federaciji, ne samo njihov ekonomski razvoj već i očuvanje kulturnih osobenosti, jer je i jedno i drugo neophodno za opstanak Srba u ovom delu Bosne.

 

„Razgovarali smo o realizaciji projekata za koje je Uprava na ovogodišnjem konkursu dala više od 11 miliona dinara, za ekonomsku i kulturnu delatnost. U Drvaru ćemo pomoći kupovinom steonih junica i ovaca, a pomoći ćemo i aktivnosti Centra za podršku povratnicima u Bosanskom Petrovcu“, rekao je Gujon.

 

Ovo nije prvi put da Uprava podržava projekte održivog razvoja u Federaciji BiH. Uprava je 2021. godine uložila više od 6 miliona dinara za steone junice koje su podeljene srpskim porodicama u Bosanskom Petrovcu. Pored toga, pčelarskom opremom i poljoprivrednom mehanizacijom snabdevene su srpske porodice u Bosanskom Grahovu i Posavini.

 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj