srlaten

Онлајн часови српског језика

Веб портал “Словце” slovce.blogspot.nl омогућио је деци из дијаспоре узраста од 6 до 10 година, али и одраслима учење српског језика на даљину.

Вук Стефановић Караџић

На порталу се може бесплатно преузети наставни материјал за учење српког језика у двојезичној форми, на српском и енглеском језику, који је намењен деци која већ имају предзнање српског језика, комуницирају са родитељима код куће на српском, а живе у иностранству где похађају школу на језику те земље. Овај приступ по први пут омогућава млађим генерацијама у дијаспори да самостално крену у процес учења тако што ће читати и попуњавати вежбе, и преко латичног научити ћирилично писмо.

Поред, могућности преузимања материјала са портала постоји и интерактивна мапа наставника српског језика који држе онлајн часове.
«Интернет нуди могућност да корисници ступе у контакт са наставником који може да буде у Србији или било где у свету и заказати час по договору самостално или у мањој групи“ , наводи се на порталу.

Ова идеја потекла је Драгане Мијатовић Јовановић из Холандије која је спознала проблематику школа српског језика у иностранству и одлучила да свима који имају брз интернет, а живе у дијаспори омогући учење српког језика.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …