srlaten

Потписан Протокол о сарадњи са Спортским савезом

Помоћник директора Канцеларије за дијаспору Растко Јанковић и председник Спортског савеза Србије Александар Шоштар потписали су Протокол о сарадњи, који предвиђа развој спорта код деце и омладине  из дијаспоре.

Договорено је да Савез организује летње и зимске кампове са спортским садржајима за децу и омладину из дијаспоре, уз институционалну подршку Канцеларије.

 Растко Јанковић је изјавио да је укључивање што већег броја деце која живе изван матице у спортске кампове који се организују у Србији један од важних циљева Канцеларије.

 „Осим што ће се бавити спортом, деца ће у камповима говорити матерњи језик. Циљ нам је да ту децу, сутра младе спортисте, више вежемо за Србију и да на спортским поприштима и борилиштима поносно носе српску заставу“, рекао је Јанковић.

 Александар Шоштар је истакао да ће, захваљујући сарадњи с Канцеларијом, долазак деце из дијаспоре бити много организованији и да ће резултати бити бољи.

 „Поред спортских садржаја, деца ће имати и неке културне и историјске садржаје, где ће бити у прилици да упознају земљу из које потичу“, рекао је Шоштар.

Check Also

Почеле са радом 4 нове допунске школе српског језика на Малти

У суботу и недељу, 16. и 17. oктобра, одржани су први часови у оквиру пројекта …