srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Вести >>> Промоција књиге „Игра“

Промоција књиге „Игра“

Промоција књиге „Игра“, ауторке Светлане Матић из Беча одржана је у галерији Народног универзитета „Божидар Аџија“ у Београду, 12. августа 2013.

Обраћајући се присутнима, ауторка је напоменула да је књига „Игра“ намењена деци у људима и људима у деци. Посебно је нагласила подршку породице која јој је неисцрпан извор из кога добија снагу и креативност за педагошки рад са децом, која су како је подвукла, њен живот и инспирација у писању. Осврнувши се на стање образовања и васпитања у Србији, посебно је нагласила да данас земља Србија нема јасну стратегију образовања деце у дијаспори. Треба већу пажњу посветити дијаспори јер, како је рекла “ми који предајемо матерњи језик смо амбасадори наше културе“.

О књизи су говорили професор књижевности Радмила Кунчер, заменик директора Народног универзитета „Божидар Аџија“ и песник Живко Николић. Песме из књиге читала је Александра Матић, ученица седмог разреда основне школе у Бечу,  која је уједно и илустратор у овом пројекту. Овом културном догађају су присуствовали писци, професори, лекари и културни посленици из Србије и Беча. Уз потписивање књига и пригодан коктел је настављено дружење до касних вечерњих сати.

Check Also

Улазак у Србију без ограничења

Отворени су сви гранични прелази Републике Србије и функционишу у уобичајеном режиму од 22. маја. …