srlaten

Рок за пријаве 10. јул

Конкурс за стипендије пројекта „Србија за Србе из региона“ отворен је до 10. јула. Стипендије су као и претходне године намењене младим Србима из држава региона.

На предлог Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у складу са Стратегијом очувања и јачања односа матичне државе и дијаспоре као и матичне државе и Срба у региону, Влада Републике Србије је за наредну школску 2013/2014. наставила са реализацијом пројекта  „Србија за Србе из региона“ којим се обезбеђују стипендије за младе припаднике српске националне заједнице из држава у региону.

Под синтагмом „Срби из региона“, у складу са Законом о дијаспори и Србима у региону, подразумевају се припадници српског народа који живе у Словенији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Македонији, Румунији, Албанији и Мађарској.

Носилац пројекта, Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће у координацији са Министарством спољних послова Републике Србије објавити конкурс за школску 2013/2014 годину за доделу стипендија за све заинтересоване припаднике српске националне заједнице из држава у региону.  Конкурс ће бити објављен на сајтовима ДКП Републике Србије иа региона у наредним данима.

Достављање потребних докумената за кандидате вршиће  се преко дипломатско-конзуларних представништава Републике Србије у државама у којима живе. Селекцију и рангирање кандидата врши Министарство просвете, науке и технолошког развоја,

Студенти могу да доставе своје пријаве у дипломатско-конзуларним представништвима до 10. јула 2013. године.

Услове за пријављивање можете прочитати у Позиву Министарства просвете, науке и технолошког развоја за доделу стипендија за школску 2013/14. годину у оквиру пројекта „Србија за Србе из региона“

 Пријавни формулар

Check Also

Селаковић и Гујон с дијаспором у седишту СНО у Чикагу

Министар спољних послова Никола Селаковић поручио је Србима у Чикагу да су држави Србији, као …