srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Вести >>> Сарадња МСП и Матице исељеника и Срба у региону

Сарадња МСП и Матице исељеника и Срба у региону

Државни секретар Министарства спољних послова Републике Србије Ивица Тончев разговарао је данас са председником Матице исељеника и Срба у региону Миодрагом Јакшићем.

Саговорници су разговарали о интензивној сарадњи државе са овом, најстаријом српском организацијом, која се још од 1949. године бави сарадњом и унапређењем веза са нашим људима у свету.

Обострано је закључено да је неопходно укључити наше исељенике у све друштвене, политичке, привредне, културне и све друге токове у њиховој матичној земљи и подржати напоре наших организација и појединаца у свету на очувању српског идентитета и традиције.

Миодраг Јакшић захвалио је држави Србији на активној улози у сарадњи са нашом дијаспором и информисао је државног секретара Тончева о програмима Матице исељеника у наредном периоду и активностима којима ће се јавност у нашој земљи упознати са достигнућима нашег народа ван граница Србије, кроз организацију предавања, конференција, академија, књижевних и уметничких вечери у просторијама Матице у Београду.

Државни секретар Ивица Тончев дао је подршку Матици исељеника и Срба у региону за најављене пројекте који иду у смеру обележавања великог јубилеја – 70 година од оснивања Матице, који ће се обележити 2019. године и најавио интензивнију и ближу сарадњу Министарства спољних послова Србије и Матице исељеника и Срба у региону.

Check Also

Златне нити ћирилице у Берну

У Амбасади Републике Србије у Берну, 9. марта 2018. године, у оквиру акције „Негујмо српски …