srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Актуелно >>> Удружење српских привредника Швајцарске припрема EXPO 2018.

Удружење српских привредника Швајцарске припрема EXPO 2018.

извор: dijaspora.rts.rs

Удружење српских привредника Швајцарске већ годинама настоји да кроз сарадњу са нашим и страним привредницима побољша развој привреде и на тај начин омогући бољу међусобну комуникацију између држава, а доказ за то су привредни сајмови које поменуто удружење већ неколико година за редом организује. Почетком јуна, поново у градској Хали Диетикон поред Цириха одржаће се Самит пословне дијаспоре – EXPO 2018.

 

У суботу 21. априла 2018. године у хотелу Кристал, у Севену, Удружење српских привредника Швајцарске одржало је презентацију новог концепта Самита пословне дијаспоре EXPO 2018. Овој презентацији присуствовао је генерални конзул Републике Србије  Зоран Јеремић, чланови Удружења и гости.

Присутне је поздравио председник Удружења Стојан Стевановић, рекавши да се пуно радило на новом концепту, да је велико интересовање за овогодишњи сајам и да ће и ове као и претходне две године бити званичника како Владе Републике Србије тако и Владе Републике Српске, председник ПКС и представници швајцарских организација и фондова који ће доћи да посете овогодишњи сајам и узму учешће на економском форуму.

Након тога су презентацију водили потпредседница Удружења Рада Спасојевић и секретар Иван Аврамовић, почевши од самог почетка, настајања Удружења па до данас. Кратким историјатом присутне су увели у иновације рада Уружења. Најновије у самом концепту је модернизација и дигитализација самог Удружења, што омогућава бољу комуникацију и статистику Удружења.

Ове године на Самиту пословне дијаспоре главне тачке су: Економски форум, EXPO и Трансфер знања.

На економском форуму ће бити речи о билатералним и трговинским односима између дијаспоре и матице, реферати из ИТ сектора и представљање разних пројеката из матице. У оквиру EXPO-а је сајам где ће се представити привредници са својим фирмама и производима из матице и дијаспоре. Излагачке теме ће бити туризам и здравствени туризам, ИТ област, производња и трговина и грађевинарство.

 

 

Check Also

Нијагара светли у бојама српске заставе

Извор: РТС На платоу крај споменика Николи Тесли на Нијагариним водопадима 15. фебруара 2020. године …