srЋирилицаlatLatinicaenEnglish
Почетна >>> Актуелно >>> Уручени уџбеници у Темишвару

Уручени уџбеници у Темишвару

У Српској теоретској гимназији ,,Доситеј Обрадовић“ у Темишвару, 2. новембра, уручена је донација у виду уџбеника и наставних средстава.

Уџбенике и наставна средства уручили су амбасадор Аца Јовановић, в.д. помоћника министра спољних послова и Растко Јанковић, в.д. помоћника директора Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, директору Српске теоретске гиманзије ,,Доситеј Обрадовић“, Јадрану Кланици. У свом говору, амбасадор Јовановић је указао на значај образовања припадника националних мањина на српском језику и изразио задовољство што у сарадњи са Управом за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и Генералним конзулатом у Темишвару, путем овакве донације, матица може да помогне у подизању квалитета образовања на српском језику у школама у Румунији.

Донација није намењена само Српској теоретској гиманазији већ свим школама у Румунији у којима се настава одвија на српском језику, али и наставном кадру.  Уручено је укупно 211 уџбеника и наставних средстава. Након уручења донације ђаци школе су приредили пригодан програм.

Check Also

Изложба ,,Албум сећања на наше претке из Првог светског рата“

У Амбасади Републике Србије у Москви, 9. новембра, свечано је отворена изложба ,,Албум сећања на …