Вест - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Насловна   ›   Вести   ›   Вест
Председник Вучић дочекао младе спортисте из региона и дијаспоре
10.08.2023   
МАТИЦА   РЕГИОН   ДИЈАСПОРА   

Председник Србије Александар Вучић примио је данас младе спортисте са Косова и Метохије, из региона и дијаспоре у "Палати Србија" којима је поручио да сањају велике снове јер, како је рекао, само тако могу да остваре велике ствари.

 

Вучић је учесницима кампа "Србија те зове 2023" који, како је навео, већ четврту годину заредом долазе из Америке, западне Европе, Северне Македоније, Црне Горе, Албаније, Хрватске, Републике Српске захвалио што долазе у Београд и показују толику љубав према Србији.

"Радујем се вашем доласку овде. То је 10 или 11 дана. Могли сте да останете још мало, да уживате у Београду и Србији", рекао је председник.

 

Он је захвалио српским кошаркашким репрезентативкама и свима који су радили са децом. Вучић је истакао да је уверен да је спортски дух оно што је несаломиво и ствара вредне и марљиве људе који ће високе циљеве ставити пред себе, додајући да они који се баве спортом знају и да губе, али и да је победа циљ.

 

"Не постављајте себи мале циљеве. Немојте да уживате у оговарању и критиковању других, размишљајте шта ви можете да учините за себе, своју породицу и земљу", поручио је Вучић и додао да се марљивост и пожртвованост увек исплате.
    

 

Наводећи да је тема ЕXPO 2027. "Игра(ј) за човечанство - спорт и музика за све", Вучић је рекао да млади могу да помогну у тој изложби. Обраћајући се младима поручио им је и да се не секирају ако "некад не иде или ако вас неко напада".
    

 

"Гурајте храбро, снажно и идите напред. Урадићемо све јер имамо снаге и воље", рекао је Вучић.

 

Председник Србије навео је да је много људи било против изградње "Београда на води", али, како каже, да је њих слушао, данас би на том месту било шибље и шипражје.

 

"Исто и вас молим, драга децо. Постављајте лествице високо, да побеђујете, да будете успешни и за своју земљу. Знамо да ћете бити бољи и успешнији од нас. Ово је ваша земља. Србија вас чека и бескрајно воли", изјавио је Вучић. Приликом пријема у Палати "Србија" девојчица из Обровца у Хрватској је председнику Србије Александру Вучићу поклонила заставу, а заједнички поклон свих учесника кампа "Србија те зове 2023" је дрес са њиховим потписима.

 

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону један је од суфинансијера овогодишњег кампа "Србија те зове 2023". 

 

Извор: Танјуг

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj