srlaten

Дан државности Србије прослављен у Бањалуци

Извор: mfa.rs

Генерални конзулат Републике Србије у Бањалуци, обележио је 14. фебруара Дан државности Републике Србије свечаном академијом, која је одржана у Народном позоришту Републике Српске.

Banja_LukaГенерални конзулат Србије организовао је претходно, у склопу активности обележавања Дана државности , у сарадњи са Републичким педагошким заводом Републике Српске, такмичење за најбољи литерарни рад ученика средњих школа, на тему „Како видим Србију у будућности“. На свечаној академији прочитана су имена аутора десет најбољих радова, који ће бити награђени бесплатним викендом у Србији.

Национални ансамбл народних игара и песама „Коло“ наступио је у главном делу програма манифестације. Овом свечаном догађају присуствовало је око 350 званица, међу њима и  председник Републике Српске Милорад Додик, члан Председништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић, председавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић и други високи званичници. Присутнима су се обратили Председник Републике Српске Милорад Додик, Генерални конзул Републике Србије у Бањалуци Владимир Николић и извршни директор „М:тел“ Ђорђе Мишић.

Check Also

Српска удружења из региона усвојила Милешевску изјаву подршке матичној држави

У манастиру Милешева одржано је традиционално окупљање представника српских организација региона од 1. до 3. …