srlaten

11. седница Одбора за дијаспору и Србе у региону

На седници одржаној 17. маја 2018. године, чланови Одбора за дијаспору и Србе у региону разговарали су о значају предстојећих избора у Босни и Херцеговини за положај Срба у Федерацији БиХ.

На почетку седнице, заменик председника Одбора Миодраг Линта рекао је да је Централна изборна комисија БиХ расписала 8. маја 2018. године опште изборе у Босни и Херцеговини за 7. октобар текуће године, који би могли имати суштински значај за Србе у Федерацији БиХ, с обзиром на њихов, иначе тежак, положај, који се огледа у дискриминацији на разним пољима. Линта је истакао да су предстојећи избори могућност да се изаберу легитимни представници српског народа у БиХ.
У наставку седнице, кроз допуну дневног реда, чланови Одбора су, већином гласова, разрешили председника Одбора мр Ивана Костића и заменика председника Одбора Миодрага Линту.
Већином гласова, чланови Одбора су изабрали Миодрага Линту за новог председника Одбора, а Мирјану Драгаш за новог заменика председника Одбора.
Седници је председавао председник Одбора мр Иван Костић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова: Оливера Огњановић, Александар Марковић, Блажа Кнежевић, Мирјана Драгаш, прим. др Владо Бабић, Драган Вељковић, Милосав Милојевић, Миодраг Линта, др Иван Бауер и Марјана Мараш.
(Извор: parlament.gov.rs)

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …