srlaten

Добротворни догађај „28. јуна“ у Милвокију

извор: 28. Јун

Хуманитарна журка одржана је прошлог викенда у Милвокију, Висконсин где је сакупљено више од 10.000 долара. Преко 1.000 људи је присуствовало овом догађају. Догађај су дан раније подржали Председник Генералне Скупштине УН-а Вук Јеремић и бивша конгрескиња САД-а Мелиса Бин.

Журка и добровољни прилог је био одржан у председничкој сали Светога Саве у Милвокију са гостима фолклорне групе Божур, Дукати и Бисери, Фолклор и ансамбл Опленац, Грачаница, Авала, Соко и Шумадија, који су забављали публику целу ноћ.
Сузана Бичанин и Косовка Спречо су биле главне организаторке и задовољне су резултатом.

“Ја сам врло почашћена да будем део овако савршеног хуманитарног труда. Успех овог догађаја у Милвокију показао је да подршка расте међу Српским народом овде у Чикагу и Милвокију за нашу младу организацију“, изјавила је Сузана.

„Ја се захваљујем Богу и народу који је учествовао и учинио ову хуманитарну журку успешном. Ово је први пут да сам учествовала у догађају ове величине и јако сам импресионирана и поносна на нашу Српску заједницу“, додала је Косовка Спречо.

Цео приход скупљен иде за пројекат „Српске земље, Српски род“. Циљ пројекта је да се пошаље 5 милиона долара помоћи Србима којима је то потребно. Два контејнера медицинске помоћи тешка 10 тона су већ успешно послата у Грачаницу и Вишеград. Наредна два контејнера иду у Крајину и предвиђено је да се пошаљу за пар седмица.

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …