srlaten

28. јун приводи крају Хуманитарни пројекат

Организација из дијаспоре, “28. Јун” најавила је испоруку контејнера, дугог 12 метара и тешког 5,5 тона, који садржи медицинске и хуманитарне залихе, намењене Србима на северу Косова и избегличким камповима широм Србије. Очекује се да ће пошиљка стићи у Београд почетком јула, где ће је примити Комисија за избеглице и миграције Републике Србије. Помоћ је намењена српским медицинским установама на северу Косова и избегличким камповима у Србији, који удомљавају избеглице из рата у Крајини.

28. Јун” је већ доставио 2 слична контејнера Србима у Грачаници, у јуну 2012. и Србима у Вишеграду у фебруару 2013. Очекују се још два контејнера намењена за Ниш и Беране.

Кампања “Српске земље, српски род” је осмишљена, тако да ангажује комплетну српску дијаспору кроз пројекат достављања медицинске и хуманитарне помоћи сваком већем региону у коме живе Срби.

“28. Јун” је послао или је у процесу слања помоћи здравственим установама у Београду, Јужној Србији, Републици Српској, КиМ, Крајини и Црној Гори.

Организација процењује да ће завршетком пројекта “Српске земље, српски род” преко 1,2 милиона Срба имати директну корист од пристигле помоћи. Један од циљева акције јесте и подизање свести о значају помоћи Србима у матици.

Основана 2011. године, организација 28. Јун је изникла као једна од најорганизованијих српских удружења из дијаспоре, са члановима широм света. Изузетно су присутни и на друштвеним медијима, на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму и Јутјубу. Са члановима старости у просеку 24 године, младој организацији је циљ да уједини српску дијаспору под један исти кров. 28. Јун је већ примио подршку Српске православне цркве, као и бројних српских спортиста, певача, политичара, уметника и предузећа.

Check Also

Управа помаже Србима у Босанском Грахову

Пчеларско друштво „Грахово“ из Босанског Грахова добило је милион динара /око 16.600 КМ/ помоћи од …