srlaten

Обележено 70 година Матице исељеника и Срба у региону

Извор: Програм за дијаспору РТС

У великој сали Матице исељеника и Срба у региону у Београду, 24. децембра, одржана је Свечана академија поводом 70 година постојања и рада институције.

„Држава је и тада, а и данас бринула о нашем народу у иностранству, да не заборави отаџбину, а и да отаџбина не заборави Србе у расејању. За седам деценија рада на овој истој адреси у Нушићевој улици број 4 изведено је више хиљада манифестација. У поседње три године изведено је више од 400 великих научних, културних и образовних програма. Матица је чинила све да увек будемо заједно и да се осећамо као једно национално биће“, нагласио је Миодраг Мића Јакшић, председник Матице.

Академији су присуствовали Александар Гајовић, државни секретар у Министарству културе и информисања, Милош Јанковић, помоћник министра за рад, запоошљавање, борачка и социјална питања, Бранкица Јанковић, повереник за родну равноправност, Андреја Савић, председник Савеза пензионера Србије, Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Београду, многи гости из расејања и Србије.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …