srlaten

Академија српске народне игре из Канаде у МСП

Музеј српске дипломатије је посетила група деце и омладине из српске дијаспоре у Канади, чланова Академије српске народне игре, коју је предводио уметнички директор и кореограф Мирослав Бата Марчетић.

У вишедеценијском раду са децом и омладином, Академија се кроз радионице, народне игре и изворне песме бави очувањем српског језичког, културног и верског идентитета.

Помоћник министра амбасадор Аца Јовановић поздравио је шездесет трочлану групу деце и омладине, узраста од 5 до 22 године, као и њихове родитеље. Пожелевши им добродошлицу, истакао је да је Србија поносна на допринос и остварења Академије српске народне игре из Торонта, која остварује широм Северне Америке и света. Указао да је Матица захвална Академији, али и играчима и њиховим родитељима, што нису заборавили српски језик, што са поносом чувају своје порекло и редовно долазе на турнеје по Србији и околним земљама. У знак пажње за истрајност у племенитој мисији очувања српског језика, традиције и културе међу младима и посвећеност јачању веза дијаспоре и матице, Мирославу Бати Марчетићу је уручена пригодна монографија Музеја српске дипломатије.

Check Also

Гујон из Чикага: Српска је темељ и уточиште свим Србима западно од Дрине који су у њој нашли спокој и слободу

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону присуствовао је  синоћ у Чикагу …