srlaten

Алоха за Србију

У централном градском парку престонице Хаваја у граду Хонолулу, малобројна српска заједница организовала је три скупа под називом „Алоха – Молимо се за Србију!“ и прикупила десет хиљада долара за помоћ угроженима од поплава у Србији.

Хаваји Алоха за Србију

Скуп је имао за циљ да прикупи хуманитарну помоћ, коју ће проследити до угрожених у Обреновцу, Ваљеву, Петровцу и других места, да поручи својим земљацима у Србији да нису сами али и да скрене пажњу мештана Хаваја на овај догађај и позове их на солидарност и хуманост.

Централни догађај био је добротворни тениски турнир који се одржао 5. јуна у екслузивном кантри клубу “Пацифиц Клуб” у Хонололу. У сарадњи са Фондацијом “Новак Ђоковић” и најбољим тенисерима са Хаваја, српска заједница је организовала тениску клинику и дабл меч за љубитеље овог спорта и Србије. Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић потписао је неколико мајица “Алоха-Молимо се за Србију”, које су исте вечери куповали његови обожаваоци, уз донацију за угрожене од поплава. Неколико компанија из Хонолулуа се одазвало позиву и донирало за угрожене у Србији.

Сав новац прикупљен на тениском турниру ће путем Фондације Новак Ђоковић бити прослеђен угроженима у Србији, док ће део донација бити дониран директно путем хуманитарне организације са Хаваја „Мостови ка Србији“.

Хаваји су острва позната по умереној клими, природним лепотама и гостопримством локалних мештана. Ова америчка држава је једна од најпосећенијих туристичких дестинација на свету. Уједно поседује и посебан дух солиданости и хуманости. Српска заједница на Хавајима сачињава око стотинак људи различитих професија.

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …