srlaten

Амбасадорка Јанковић с представницима дијаспоре у Немачкој

Извор: РТС

Новоакредитована амбасадорка Србије у Немачкој Снежана Јанковић састала се у Офенбаху, у организацији Централног савета Срба у Хесену и Генералног конзулата Србије у Франкфурту, с представницима српске дијаспоре у тој земљи.

Амбасадорка је истакла да су важни јединство и слога међу српским народом у расејању, а поготово у Немачкој, и да је дивно видети Србе на окупу који чувају српски језик и културу, саопштили су органзатори.

Она је навела да јој је посебно драго што види пуно младих Срба који се ангажују и негују српску традицију, културу и језик, и нагласила да заједниццко деловање на свим релевантним пољима с дијаспором треба оснажити и наставити.

Генерални конзул Србије у Франкфурту Бранко Радовановић захвалио је присутнима на томе што раде за српску заједницу и подсетио на успешне већ реализоване пројекте попут Дана културе Србије у Франкфурту“, јединствене манифестације тог типа у свету, који су прошлог лета први пут одржани у Франкфурту.

Председник Централног Савета Срба у Хесену Миодраг Стојковић пожелео је добродошлицу новој амбасадорки, истакавши да је сарадња Републике Србије као матице свих Срба и оних који живе у дијаспори од пресудног значаја.

Састанку су присуствовали и представници Српске православне цркве, Организације српских студената у иностранству, као и многобројних српских клубова и удружења из немачке покрајине Хесен, додаје се у саопштењу.

Check Also

Арно Гујон посетио Србе у Федерацији БиХ и поделио поклоне ђацима

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон поделио је ђацима …