srlaten

Ансамбл Аморозо – музички печат Госпојинских сусрета у Бечу

Извор: РТС

Као и ранијих година у Бечу су одржани традиционални Госпојински сусрети. Низ концерата, предавања, изложби и манифестација у част празника Мале Госпојине. Организатори су и ове године били Храм Рођења Пресвете Богородице у Бечу и СПКД Просвјета Аустрија.

Сусрети су обиловали занимљивим догађањима, од малог концерта црквеног хора, преко духовних предавања, мале ликовне колоније и сусрета са монасима и духовницима, па до недељне велике литије која је прошла улицама Беча, и свечаног ручка за учеснике и почасне госте међу којима су били и представници бечких институција.

Драги гости из Србије били су монаси манастира Тумане, Павле и Петар, који је у петак одржао запажено духовно предавање.

Отац Петар Пантић, старешина цркве Рођења Пресвете Богородице у којој су се програмии одвијали, отворио је и затворио ову манифестацију свечаним поздравима, а учешће је узео велики број парохијана, бечких Срба и чланова и пријатеља Просвјете. 

Од свих ових догађања посебно се издваја концерт Камерног ансамбла Аморозо из Лесковца, одржан 22. септембра у акустичном простору цркве Рођења Пресвете Богородице.

Музичари овог лесковачког камерног ансамбла зналачки су припремили програм концерта и слушаоцима понудили врхунско извођење дела Мокрањца, Вивалдија, Баха, Моцарта, као и изузетан сплет српских мелодија, а концерт је завршен маестралним извођењем песме Востани Сербие са солисткињом, сопранисткињом Драганом Митић.

Одушевљена публика је дугим и топлим аплаузима поздравила музичаре. После концерта је, као и свих дана трајања манифестације, организовано лепо дружење и послужење за које су биле задужене чланице Кола српских сестара при цркви.

Председник Просвјете Срђан Мијалковић срдачно је захвалио члановима ансамбла Аморозо на сјајном наступу, али и оцу Петру Пантићу и целокупном тиму организатора који су показали велики труд и залагање у припреми и извођењу овогодишњих програма Госпојинских сусрета.

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …