srlaten

Председник Николић поводом Теслиног дана

Председник Србије Томислав Николић, поводом годишњице рођења Николе Тесле, рекао је да достигнућа Тесле представљају заоставштину коју Србија са поносом треба да чува и несебично дели са читавим човечанством.

MARINA SVABIC I TOMISLAV NIKOLIC

Председник Николић је, у разговору са извршном директорком Теслине научне фондације Марином Швабић, из Сједињених држава, поновио изразе захвалности поводом уручене Теслине награде и рекао да је Никола Тесла био човек будућности, човек кога будуће генерације не могу и не смеју да забораве.

Марина Швабић се у име Теслине научне фондације захвалила председнику Николићу на личном доприносу да се очува успомена на живот и дело истакнутог научника, генијалног проналазача Николе Тесле, саопштила је Прес служба председника републике.

Теслина научна фондација из Сједињених америчких држава, у јануару ове године, годишњу награду „У духу Тесле“ за 2013. годину доделила председнику Николићу за покровитељство и лични допринос приликом поставке Теслиног споменика на простору Варденклиф лабораторије у Њујорку.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …