srlaten

Амбасадор Ђурић учествовао на скупу „Видовдански самит лидера српске дијаспоре – Хоризонт 2050“

Амбасадор Републике Србије у САД Марко Ђурић учествовао је на другом виртуелном скупу српских организација и утицајних појединаца из Америке „Видовдански самит лидера српске дијаспоре – Хоризонт 2050″.

Амбасадор Ђурић је у уводном обраћању представио приоритете мисије Републике Србије у САД, посебно изразивши спремност за интензивирање сарадње са дијаспором, која, према његовим речима, представља генератор знања, вештина и контаката које треба ставити у функцију представљања Србије како новој администрацији, тако и пословном свету.

Осим потребе заједничког деловања амбасаде и истакнутих представника дијаспоре, Ђурић је истакао и потребу интензивног ангажовања почасних конзула Републике Србије у САД у представљању и заштити интереса Републике Србије.

Амбасадор Ђурић је, такође, нагласио да сарадња треба да буде двосмерна, те да ће амбасада у сваком тренутку представљати отворени канал за комуникацију и сарадњу са матицом.

Учесници самита су се сагласили о неопходности јединственог наступа и деловања у циљу максимизирања капацитета за оснаживање друштвено-политичког утицаја српског корпуса у САД.

„Видовдански самит лидера српске дијаспоре – Хоризонт 2050″ је скуп који се одржава са циљем формирања тзв. уједињене платформе нове српске дијаспоре и свих њених организација, иницијатива и утицајних појединаца у САД, а у циљу заједничког деловања.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …