srlaten

Америчка подршка сарадњи с дијаспором

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Мајкл Кирби изјавио је, у разговору са директорком Канцеларије за дијаспору Славком Драшковић, да Америка може да помогне у сарадњи Србије са својом бројном дијаспором у тој држави.

 „Драго ми је што сам посетио Канцеларију за дијаспору будући да много Срба живи у мојој држави, нарочито у Чикагу. Мислим да Канцеларија за дијаспору кроз свој рад са дијаспором и у сарадњи с америчком амбасадом може значајно да допринесе економском развоју Србије. Ово је почетак одличног пословног односа кроз економске инвестиције“, истакао је амбасадор Кирби, на састанку у Канцеларији за дијаспору и Србе у региону.

Директорка Канцеларије Славка Драшковић каже да је с америчким амбасадором разговарала о поспешивању економске сарадње с Американцима српског порекла, као и о значају наше дијаспоре за имиџ Србије.

„Сложили смо се да је веома важно да се Канцеларија укључи у службену посету Америци почетком априла, с циљем да се пласирају инвестиције у Србију, нарочито у област информационих технологија“, рекла је Драшковић.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …