srlaten

Арно Гујон најавио учешће на онлајн конференцији „Видовдански хоризонт 2050“

У недељу, 27.  јуна у 21 час по београдском времену, поводом обележавања Видовдана, у организацији Америчко-српске асоцијације за просперитет из Калифорније, одржаће се виртуелна конференција под називом „Видовдански хоризонт 2050 – Форум – Зашто је српска дијаспора значајна“. Овим скупом ће председавати господин Бранко Терзић, представник  америчких Срба са источне обале и члан Крунског већа и Марина Швабић, председница Америчко-српске асоцијације за просперитет и представница Срба на америчкој западној обали.

Овај форум званично обележава годишњицу платформе под  истим називом „Видовдански хоризонт 2050“, чији је циљ  формирање тзв. уједињене платформе нове српске дијаспоре и свих њених организација, иницијатива и утицајних појединаца у Сједињеним Америчким Државама са намером заједничког деловања у областима међусобне подршке и сарадње организација, оснаживању друштвено-политичког утицаја Срба у САД-у и успостављања одрживих веза са матичном државом.

На овом скупу, поред председавајућих, говориће амбасадор Србије, Марко Ђурић, амбасадор Босне и Херцеговине, Бојан Вујић,  директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, Арно Гујон, директор канцеларије Републике Српске у Вашингтону, Обрад Кесић, председник Теслине научне фондације, Никола Лончар, председница Америчко-српске гласачке алијансе , др Олга Раваси, а своја искуства у успешном организовању многобројне и утицајне јерменске дијаспоре поделиће и извршни директор Арменијанског Националног Комитета Америке. О стању на медијској сцени говориће г. Алекс Мачески, почасни конзул Србије у Охају и Антоније Ковачевић, главни и одговорни уредник портала Србијен Тајмс

Међу истакнутим говорницима скупа, чућемо и г. Милутина Николића, оснивача САВА онлајн школе за српски језик, културу и традицију која је специфично формирана за српску дијаспору широм света. Такође ће говорити и г. Горан Дебелногић, Мило Стевановић, Иван Бркљач и многи други уважени лидери из Србије и дијаспоре.

„Видовдански хоризонт 2050“ је иницијатива коју су пре тачно годину дана покренули уважени Бранко Терзић и Марина Швабић под историјским слоганом Само слога Србина спасава, у циљу обележавања српског празника Видовдана, који симболизује вишевековни отпор нашег народа  угњетавању и потчињавању, као и вишевековном стремљењу ка остваривању јединства, просперитета и слободе. Видовдан је сада такође званични Дан српске дијаспоре, уједињујући тако више од три милиона Срба који живе ван граница матице, а који настоје да се повежу око заједничке визије солидарности и одрживости.

Конференција је отворена за јавност, а за приступ Зум апликацији можете се регистровати на:

ЛИНКУ ЗА РЕГИСТРАЦИЈУ

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …