srlaten

Бесплатне читанке из српског језика за средњошколце у Вуковару

У Вуковару су пред почетак школске године у Заједничком већу општина Вуковара, председник Срђан Јеремић и председница Одбора за образовање Милица Стојановић, водитељима наставе на српском језику уручили уџбенике српског језика за ученике првих и других разреда у свим средњим школама са подручја Вуковарск-сремске жупаније и Осјечко-барањске жупаније у којима се настава одржава по моделу ,,А“ на српском језику и ћириличном писму.

Пројекат по називом ,,Читанке за средњошколце“ покренут је на иницијативу ЗВО – Одбора за образовање и реализован је путем одлуке МСП – Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Р. Србије о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону.

Ученицима пет средњих школа: Гимназија Вуковар, Економска школа Вуковар, Техничка школа ,,Никола Тесла“ Вуковар, Средња струковна школа ,,Марко Бабић“ Вуковар и Средња школа Даљ, читанке су уручене првог дана школске године у Р. Хрватској 7. септембра 2020. године

Представници ЗВО и средњих школа изразили су захвалност Министарству спољних послова и Управи за сарадњу с дијаспором и Србима у региону на континуираној помоћи која доприноси очувању просветне и културне аутономије Срба на овом подручју Р. Хрватске.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …