srlaten

Деца из Чикага у Канцеларији

У оквиру пројекта братимљење градова Београда и Чикага данас су Канцеларију за сарадњу с дијаспором и Србима у региону постетили професори и ђаци школе Огден из Чикага. У данашњу посету дошли су у пратњи наставника Милене Сјеклоће и Рајана Стреита и директорке гимназије Црњански Светлане Живковић.

 

Повеља о братимљењу градова Београда и Чикага потписана је 2007. године а сарадња образовног система Црњански и школе Огден из Чикага започета потписивањем дела повеље у области културе и образовања између директора Гордане Милојевић и и Кенета Старала.

Деца из Чикага посетила су образовни систем Црњански и просуствовали су часовима физике и информатике у оквиру програма Теслиним стопама. Ученици четвртог разреда приредили су гостима презентацију савремених робота. Сви учесници образовног система Црњаснки приредили су гостима уметнички програм који се прерастао у спонтано дружење.

Добродошлицу су им пожелели директорка Канцеларије Славка Драшковић и помоћници Вукман Кривокућа и Николина Милатовић.

Педагошки директор образовног система Црњански Светлана Живковић поклонила је помоћнику Вукману Кривокући монографију Трагови и видици која је издата поводом 20 година од оснивања школе и гимназје Милош Црњански и основне школе Плави Круг.

Главни утисак гостију из Чикага је да је атмосфера у Београду пријатељска и да су људи веома друштвени. Неформално дружење и разговор били су уприличени у свечаној сали Канцеларије где су деца добила пригодан поклон – биографију Стојана Стива Тешића, добитника награде америчке филмске Академије – Оскар.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …