srlaten

Дечија смотра српског фолклора Швајцарске

У Диетикону код Цириха, 4. новембра, одржана је двадесета Дечија смотра српског фолклора Швајцарске, у организацији Савеза српског фолклора Швајцарске.

Манифестацију је отворила др Снежана Јанковић, амбасадор Републике Србије у Берну, која је упутила честитке организаторима, поводом јубилеја и изразила захвалност деци, родитељима и организаторима који, далеко од своје земље, негују традиционалне вредности и промовишу српску културу. Такође, скупу су се обратили и присутне поздравили: Ненад Миленковић, председник Савеза српског фолклора Швајцарске, Бранимир Петковић, свештеник СПЦ у Цириху и Звонко Јовановић, председник Српског културног савеза Швајцарске.

Приредби је присуствовало око 2000 учесника и гостију, а у самом такмичарском делу програма наступило је 11 ансамбала. Титулу победника смотре понео је ФМД ,,Извор“ из Сент Галена. У ревијалном делу, наступили су најмлађи фолклораши ,,Николе Тесле“ из Луцерна, ,,АНИ Абрашевић – CH“ из Ветингена, ,,Завичаја“ из Винтертура и ,,Кола“ из Бадена. Непосредни домаћини овогодишње смотре били су чланови КУД ,,Никола Тесла“ из Луцерна.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …