srlaten

Дечја креативност украсила Конзулат у Цириху

извор: РТС

У просторијама Генералног конзулата Републике Србије у Цириху отворена је Ускршња изложба радова деце која похађају допунску наставу на српском језику у овом делу Швајцарске. Поставка изложбе ће трајати до средине маја.

У сарадњи са Генералним конзулом Републике Србије у Швајцарској, Вером Вукићевић, у конзулату у Цириху је отворена Ускршња изложба радова ученика допунске наставе на српском језику.

Вера Вукићевић је отварајући изложбу изразила своју подршку родитељима који своју децу шаљу на допунску наставу на српском и истакла огромну важност ове наставе. Између осталог, њихов рад резултира и креативношћу какву су ученици исказали у осликавању Ускршњих јаја.

Ова Ускршња изложба се организује већ низ година уназад захваљујући, пре свега, професору Мишку Јовановићу.

„Ускрс је један од најлепших православних празника и сваке године се трудим да са својим ученицима приредим изложбу радова. Претходних година су то биле технике: цртање, осликавање Ускршњих јаја, бојење-шарање, израда мозаика. Ове године смо уз помоћ сликарке Данијеле Станковић упознали нову технику – марморирање. Ученици су били одушевљени овом техником рада, а њихови родитељи и посетиоци изложбе креативношћу, оригиналношћу и идејама малих уметника“ каже професор Јовановић.

Специјални гост изложбе био је Војин Коцић, студент гитаре на Музичкој академији у Цириху, који је уједно и освајач преко двадесет специјалних и првих награда на престижним међународним такмичењима у целој Европи и свету.

На самом крају деца су била награђена дипломама за учешће, које су направљене у разним бојама као симболика на шарена Ускршња јаја која су деца осликавала.

Изложбу Ускршњих јаја моћи ће да виде сви посетиоци Конзулата све до средине маја.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …