srlaten

Директор Гујон и министар за људска права и избеглице БиХ Лучић : „право својине је људско право које не сме бити угрожено у БиХ“

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се данас у Београду са министром за људска права и избеглице БиХ Милошем Лучићем. Тема састанка била је заштита имовине српског народа у ФБиХ.

Директор Гујон је представио проблеме са којима се суочавају Срби из ФБиХ, са фокусом на процес усаглашавања земљишних књига и катастра, у којем припадници српског народа губе право на имовину.

Министар Лучић je захвалио на напорима које Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону улаже на плану заштите права Срба у ФБиХ и изразио спремност да подржи активности које заједнички спроводе Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије и Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) Републике Српске (БиХ).

Директор Гујон и министар Лучић су се усагласили да је право својине људско право које почетком 21. века не сме бити угрожено, а да је одговорност свих нас да учинимо све што је у нашој моћи да се ово право поштује.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …