srlaten

Донирана школска опрема ученицима у Вуковарско-сремској и Осјечко-барањској жупанији

Генерални конзул Републикe Србије у Вуковару. Александар Накић и директор Фонда за избегла. расељена лица и за сарадњу са Србима у региону АП Војводине, Душко Ћутило. 07. септембра 2022. уручили су председнику Заједничког већа општина Дејану Дракулићу вредну донацију школске опреме: школске торбе, свеске, школски прибор, сликовнице. књиге и часописе, намењене ученицима који наставу похађају на српском језику и ћириличном писму у Вуковарско-сремској и Осјечко-бараљској жупанији.

Током дана, посетили су три основне школе са овог подручја у којима се настава одвија по моделу А. на српском језику и ћириличном писму: ОШ „Тења, затим ОШ „Бршадин“ и ОШ „Маркушица“. Честитали су деци полазак у школу, уручили школске торбе ђацима – првацима и радне свеске са прибором свим ученицима. Ову школску годину, као и претходну наставу по моделу А похађа 1.469 ученика док у први разред полази 183 ђака.

У сарадњи са Заједничким већем општина у Вуковару и ове школске године, донацију је обезбедило Министарство спољних послова, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и Фонд за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону АП Војводине.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …